Sourcing

De kracht van effectieve sourcing

Lees meer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze Consultants vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van sourcing.

Stel uw vraag

Specialismes van onze Recruiters

BOOLEAN search

Linkedin search

Talentpooling

De nieuwste recruitment technologie

Doelgroepbenadering

Direct aanvragen

Ongeveer 85% van de arbeidsmarkt is latent werkzoekend(!). Deze mensen zijn dus niet actief op zoek naar een nieuwe uitdaging en solliciteren dan ook niet op de traditionele manier. Toch zijn dit vaak de profielen die u als bedrijf wilt hebben. Met de juiste sourcing technieken en een persoonlijke en eigentijdse benadering kunt u deze doelgroep alsnog aan tafel krijgen.

Higher Skills beschikt over Recruiters die sourcing tot kunst hebben verheven en als geen ander weten hoe je de meest interessante kandidaten vindt en benadert.


Benieuwd naar wat een interim Recruiter van Higher Skills voor u kan betekenen op dit gebied? Neem gerust contact op!

Voordelen

  • • Kwalitatief goede kandidaten
  • • Kandidaten die anders niet solliciteren
  • • Naamsbekendheid van de organisatie wordt vergroot
  • • Snelle en effectieve manier van werven
Sidebar image

Hoe ziet een sourcingstrategie er uit?


Sourcen is veel meer dan zomaar een groep mensen aanspreken op LinkedIn en hopen dat een paar kandidaten geïnteresseerd zijn. Je wil dit gedegen aanpakken omdat de verkeerde mensen benaderen veel tijd kost en weinig oplevert. Onze Recruiters doen het als volgt:

01

Wervingsprofiel

Een effectieve sourcingopdracht begint bij het opstellen van het te werven profiel. Onze Recruiters kennen hiervoor diverse methodes afhankelijk van de functie.

02

Targeting

Hoe kom je uiteindelijk uit bij de juiste profielen? Door goed te targetten. Onze Recruiters beschikken over diverse sourcingstechnieken om de meest schaarse profielen te vinden.

03

Benadering

Wanneer je de juiste profielen hebt gevonden is het cruciaal dat de prospect kandidaat op de juiste manier wordt benaderd. Hier gaat het vaak mis bij bedrijven en bureaus. Wij hebben hier een eigen, succesvolle werkwijze in ontwikkeld.

04

Opvolging

In deze schaarse arbeidsmarkt is het cruciaal dat er snel gehandeld wordt bij interesse van kandidaten. Onze Recruiters zijn flexibel en ook buiten kantoortijden beschikbaar om reacties op te volgen.

Heb je interesse of een vraag?

Contact opnemen

Graag meer te weten komen? Neem gerust contact op