Home
Cases
Antea group 2
Antea group foto 2

Case

Antea Group

Zonder titel 600 x 110 px 500 x 130 px 1

Extra interim Recruiter voor het sourcen van vakmensen

Eerder al schreven we een case over Zwanine en een van onze opdrachtgevers: Antea Group. Zwanine is hier sinds april dit jaar werkzaam als Interim Corporate Recruiter en sinds begin oktober is ook Rachel van team Higher Skills hier begonnen aan een Interim opdracht. In deze case lees je meer over de inhoud van Rachels opdracht bij Antea Group.

Bij Antea Group gebeurt momenteel veel op het gebied van recruitment. Rachel is sinds twee weken onderdeel van het team, terwijl Zwanine haar bijna een half jaar geleden voorging. Een van de grote uitdagingen bij Antea Group is het verminderen van het gebruik van externe bureaus (detachering) om medewerkers aan te nemen. Om dit te bereiken, heeft Rachel de taak op zich genomen om directe aanwervingen te bevorderen. Dit omvat niet alleen het werven van junior posities, maar ook medior en senior professionals.

Antea Group is actief in diverse vakgebieden en biedt ondersteuning bij het samenbrengen van experts en adviseurs in projectteams voor zaken als projectplanning, realisatie, beheer, en ontwerp. Dit omvat een breed scala aan functies, variërend van archeologen tot bouwkundigen, ingenieurs en projectleiders. Zwanine en Rachel vervullen de rol van Recruiters en helpen om openstaande vacatures in te vullen. In deze rol is Zwanine veel bezig met het intern onderhouden van businesslijnen, het herschrijven van vacature teksten en het inwinnen van informatie over de verschillende afdelingen en de vraag naar nieuwe krachten binnen deze afdelingen. Rachel richt zich vooral op het Sourcen en het vervullen van de specifieke vacatures.

Momenteel zijn er meer dan 103 vacatures die nog ingevuld moeten worden, en Antea Group heeft meerdere locaties waar deze vacatures openstaan. Het recruitmentteam bestaat uit een recruitmentmanager, twee Corporate Recruiters, Zwanine en Rachel en binnenkort komt er nog een Corporate Recruiter het team versterken. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar er wordt nauw samengewerkt om bijvoorbeeld te bepalen welke kandidaten het beste passen bij de verschillende posities. 

Antea Group is vaak aanwezig bij evenementen op beurzen en hogescholen. Tijdens deze evenementen nemen ze een Escape Game en VR spellen mee om actief in contact te komen met studenten. Op deze manier doen ze actief aan werven en vergroten ze tegelijkertijd hun naamsbekendheid bij relevante doelgroepen. Vaak nemen zowel een medewerker van Antea als een Recruiter deel aan deze evenementen. Ze proberen soms ook alumni mee te nemen die bijvoorbeeld eerder op dezelfde school hebben gestudeerd, stage hebben gelopen bij Antea of inmiddels binnen het bedrijf werken.

Ook tijdens deze evenementen zal Rachel af en toe aanwezig zijn om in het veld te Recruiten voor Antea Group. Dit in combinatie met het desk werk zorgt voor een uiteenlopende en gevarieerde Interim opdracht voor Rachel. Ze heeft haar eerste weken als zeer positief ervaren en kijkt uit naar wat er komen gaat!

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen realiseren?

Cta zwanine

Investeren in een eigen recruitment afdeling?

Lees in onze whitepaper de voordelen van investeren in een eigen recruitment afdeling.

Download whitepaper