Home
Cases
Ab texel
AB

Case

AB Texel

Ab texel logo

Recruitment werkzaamheden in de logistieke sector.

AB Texel is een toonaangevend transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van goederen over de weg. Met bijna 100 jaar ervaring heeft AB Texel een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare en professionele logistiek partner. Inmiddels heeft AB Texel maar liefst 2200 mensen in dienst, 14 warehouses geopend, en 1300 trucks en 2150 trailers actief.

AB Texel beschikt over een modern wagenpark met verschillende soorten vrachtwagens en trailers, die zijn uitgerust met geavanceerde technologieën om de veiligheid en efficiëntie van het transport te waarborgen. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft geïnvesteerd in milieuvriendelijke voertuigen en brandstof besparende maatregelen om de impact op het milieu te verminderen.

AB Texel is actief in meerdere vakgebieden. Zo vervoeren ze meel, zuivel, agrarische producten, veevoer en gekoelde versproducten. Toch kunnen ze snel schakelen, focussen ze zich op een lokale aanpak en is het contact met AB Texel laagdrempelig.

Onze Senior Interim Corporate Recruiter Viviënne is drie dagen bij AB Texel werkzaam om de recruitmentprocessen binnen de organisatie te verbeteren. Hiervan werkt ze twee dagen op locatie in Heerenveen en werkt ze een dag op het Higher Skills kantoor. Tijdens deze dagen werkt Viviënne aan een breed scala van recruitment projecten. Ze is ze druk met het searchen naar nieuwe werknemers, voornamelijk voor in ICT en finance. Ze past vacatureteksten aan, doet intakes, voert gesprekken en houdt gedurende het sollicitatieproces contact met de kandidaten. Ook heeft ze wekelijks contact met de hiring managers en sluit ze kort met de marketingafdeling welke vacatures uitgelicht mogen worden. Ook met afdeling HR heeft ze veel contact, samen met hen wordt er gekeken naar wat ze zoeken in een kandidaat en welke eigenschappen van belang zijn.

Viviënne heeft het enorm naar haar zin bij AB Texel en krijgt er energie van om binnen deze grote organisatie aan de slag te mogen met recruitment. 

Benieuwd wat we voor
jouw bedrijf kunnen realiseren?

Cta zwanine

Investeren in een eigen recruitment afdeling?

Lees in onze whitepaper de voordelen van investeren in een eigen recruitment afdeling.

Download whitepaper