Home
Cases
Ab texel 2
Tim Viviënne AB Texel

Case

AB Texel

Logos testen 04 1030x1030

Een duurzame en persoonlijke samenwerking met AB Texel

AB Texel is dé specialist in transport voor de agri-, food en speciaal transport. Op de snelweg kan je ze dan ook niet missen; ze zijn namelijk in heel West-Europa actief! Eerder hebben we al een case gepubliceerd over onze samenwerking met AB Texel. Deze samenwerking begon in februari 2023, toen onze senior interim corporate recruiter, Viviënne, aan de slag ging bij AB Texel.

Verspreid over Nederland heeft AB Texel vestigingen, maar het hoofdkantoor is nog altijd te vinden op Texel. Het bedrijf legt een sterke nadruk op duurzaamheid, veiligheid en persoonlijke aandacht, wat duidelijk merkbaar is op de werkvloer. Het contact tussen medewerkers, managers en directeuren is laagdrempelig en open, waardoor er een sterke band is binnen de organisatie.

In onze vorige case beschreven we hoe Viviënne haar eerste weken beleefde bij AB Texel. Tijdens die periode lag haar focus voornamelijk op het vinden van nieuwe werknemers, met name binnen de ICT en financiële sector. Ze heeft vacatureteksten aangepast, intakegesprekken gehouden, sollicitatiegesprekken gevoerd en gedurende het hele proces contact onderhouden met de kandidaten. In september nam Viviënne zwangerschapsverlof en droeg ze haar verantwoordelijkheden over aan Tim, haar collega van Higher Skills. Tim nam niet alleen haar dagelijkse taken over, maar besloot ook het volledige recruitmentproces te analyseren om het belang ervan binnen AB Texel te benadrukken.

Nu, na haar terugkeer van zwangerschapsverlof, staat Viviënne weer klaar om haar rol op te pakken. Ze is vastbesloten om het recruitmentproces verder te verbeteren en te structureren, zodat het als een stevig fundament kan dienen voor het wervingsproces binnen AB Texel. Niet alleen blijft ze zich focussen op ICT- en financiële functies, maar zal ze ook haar aandacht richten op alle kantoorfuncties binnen AB Texel.

Viviënne is weer volledig op haar plek bij AB Texel en werd met open armen ontvangen. Bij Higher Skills bieden we niet alleen snelle interim opdrachten, maar ook langdurige samenwerkingen die draaien om persoonlijke aandacht en duurzaamheid, net als bij AB Texel. Ons flexibele recruitmentteam staat altijd klaar om aan jouw behoeften te voldoen.

Bent u benieuwd naar wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? 

Cta zwanine

Investeren in een eigen recruitment afdeling?

Lees in onze whitepaper de voordelen van investeren in een eigen recruitment afdeling.

Download whitepaper