Home
Cases
Ploeger logistics
Image00019

Case

Ploeger Logistics

Sourcing in de sector Transport en Logistiek

Ploeger Logistics, een solide logistieke dienstverlener waarbij het ontzorgen van de opdrachtgever centraal staat. Als specialist op het gebied van warehousing, groupage transport BLX, dedicated vervoer en geïntegreerde supply chain oplossingen bieden zij dienstverlening op maat. Bij Ploeger Logistics geef je als opdrachtgever alles uit handen, behalve de controle. Binnen dit betrokken en ambitieuze familiebedrijf, vormen vertrouwen, respect en waardering belangrijke pijlers. 

Als gevolg van de groeiende vraag naar hun diensten en uitbreiding van de activiteiten, hadden zij dringend behoefte aan ervaren chauffeurs om aan de vraag te voldoen. Echter, de arbeidsmarkt voor chauffeurs is bijzonder uitdagend door een tekort een gekwalificeerde kandidaten en veel concurrentie. Een opdracht die vraagt om een Recruiter die het gewend is om te werven in een lastige arbeidsmarkt en tevens weet hoe je een bedrijf aantrekkelijk kunt profileren op de arbeidsmarkt. Namens Higher Skills ging Zwanine deze uitdaging aan!

Zwanine heeft ruim een jaar gewerkt bij Ploeger en is o.a. aan de slag gegaan met:

  • Het opstellen van een recruitmentstrategie;
  • Het schrijven van wervende vacatureteksten;
  • Sourcing op diverse kanalen;
  • Het realiseren van doelgroepcampagnes samen met marketing;
  • Deelnemen aan beurzen;
  • Organiseren banenmarkten;
  • het optimaliseren van het sollicitatieproces en de candidate experience.

Zwanine heeft ruim een jaar bij Ploeger gewerkt en in deze periode heeft ze vele Chauffeurs aan Ploeger weten we binden, de naamsbekendheid van Ploeger op de arbeidsmarkt sterk vergroot en de recruitmentprocessen bij Ploeger geoptimaliseerd. Wij kijken terug op een prettige en succesvolle samenwerking!

Benieuwd wat we voor
jouw bedrijf kunnen realiseren?

Cta zwanine

Investeren in een eigen recruitment afdeling?

Lees in onze whitepaper de voordelen van investeren in een eigen recruitment afdeling.

Download whitepaper