Home
Cases
Overijssels vakmansc...
Overijssels vakmanschap

Case

Overijssels Vakmanschap

Zonder titel 600 x 110 px 500 x 130 px 2

Recruitment met een missie: kansen in de Overijsselse techniek

Overijssel streeft ernaar om technische vakmensen en technische werkgevers te ondersteunen bij hun ontwikkelingsbehoeften. Om dit te realiseren, is er een initiatief gestart om het al eerder succesvolle programma "Overijssels Vakmanschap" nieuw leven in te blazen. Binnen dit initiatief brengt de provincie Overijssel bedrijven en scholen samen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Het doel is om een solide verbinding te creëren tussen deze belanghebbenden, met als resultaat een stimulans voor de technische sector in Overijssel.

Werkzoekenden die aan de slag willen in de techniek, bouw of infra, kunnen rekenen op ondersteuning via scholingstrajecten van Overijssels Vakmanschap. Met de betrokkenheid van diverse partijen op de arbeidsmarkt kunnen mensen om- en bijgeschoold worden, wat de kans op een baan in deze sector vergroot.

Ook zet de Provincie Overijssel zich in om energiebesparende maatregelen te treffen! Om de energierekeningen van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen omlaag te krijgen, zijn er vakmensen nodig. Het doel is dan ook om dit jaar 100 (zij)instromers te werven en op te leiden die zullen gaan bijdragen aan duurzame energietransitie.

Dit mooie initiatief mogen wij bij Higher Skills ondersteunen. Onze Senior Interim Recruiter Viviënne is twee dagen per week actief binnen dit project.

Ze houdt zich bezig met het werven van kandidaten die interesse hebben om in de technische wereld aan de slag te gaan, of hierin al ervaring hebben maar op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Ze komt in contact met enthousiaste kandidaten door verschillende searchmethodes toe te passen en via een socialmedia-campagne die hiervoor is uitgezet. Deze campagne zorgt eveneens voor meer bekendheid voor het initiatief Overijssels Vakmanschap en kan werkgevers enthousiasmeren om mee te werken aan dit project.

Met de gevonden kandidaten voert Viviënne een telefonische intake en achterhaalt ze waar de kandidaten naar op zoek zijn. Vervolgens matcht ze de kandidaat aan een geschikte loopbaancoach zodat zij samen het traject kunnen starten. Tijdens het traject houdt Viviënne contact met de kandidaat en coach om de voortgang te volgen.

Een prachtige missie waar Viviënne met veel plezier aan meewerkt!

Benieuwd wat we voor
jouw bedrijf kunnen realiseren?

Cta zwanine

Investeren in een eigen recruitment afdeling?

Lees in onze whitepaper de voordelen van investeren in een eigen recruitment afdeling.

Download whitepaper