Breman daktechn...

Breman Daktechniek - Werven in een schaarse arbeidsmarktBreman Daktechniek bestaat uit drie bedrijven gevestigd in Meppel, Harderwijk en Drachten. Alle drie de bedrijven hadden flinke groeiambities en hiervoor zochten zij vakspecialisten. Geen gemakkelijke opgave in één van de schaarste arbeidsmarkten van Nederland. Breman Daktechniek koos voor Higher Skills als recruitmentpartner en samen gingen zij de uitdaging aan: het werven van 10 dakdekkers in drie maanden tijd.


Een Interim Recruiter van Higher Skills is aan de slag gegaan op locaties bij Breman. Vanuit de naam Breman is hij zijn wervingsactiviteiten gestart. Eerst is de doelgroep in kaart gebracht en er onderzocht waar de doelgroep zich bevindt en wat de pullfactoren zijn voor deze doelgroep. Deze informatie is op verschillende manieren ingezet in de werving. Concreet zijn hier de volgende acties uit gerold:


  • Een social media campagne
  • Referral recruitment actie
  • Sourcen binnen en buiten het bestaande netwerk
  • Jobmarketing
In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is het gelukt om de 10 dakdekkers aan te nemen! Voor deze opdracht is het van groot belang geweest dat Higher Skills en Breman gezamenlijk de opdracht aan gegaan zijn. Ieder vanuit zijn eigen expertise met hetzelfde doel voor ogen. Deze aanpak heeft gezorgd voor succes en een prettige samenwerking voor beide partijen.

Ook interessant